5 Ekim 2015 Pazartesi

Egzama Riski Taşıyanlar ve Tedavisi

Egzama riskleri daha çok mesleki durumlarda ortaya çıkabilmektedir. Eğer işinizi yaparken elleriniz fazla kirleniyor; toz, boya ve farklı kimyasallara fazla maruz kalıyorsa egzama riskiniz artabilmektedir. Bu yazıda egzama riskleri hakkında bilgiler verilerek nasıl tedavi edeceğiniz aktarılacaktır. İyi okumalar dileriz. 

Egzama Kimlerde Görülür?

Egzama Riski Taşıyanlar ve Tedavisi

Hastalığın etkilemesinin daha olası olduğu bir grup insan vardır. Bunlar sarışın ve derisinin daha ince olduğu bilinen kimselerdir. Bu kişilerin hastalıkla alakalı daha dikkatli olmaları önerilir.Meslek egzaması olarak da bilinen temasla oluşan egzamanın, tehlikeli olduğu düşünülen ve bizim de yukarıda belirttiğimiz malzemeleri kullanan kişilerin hastalığa tutulma ihtimali fazladır. Bebeklerde doğumdan sonraki ilk üç ayda görülmesi olası olan atopik dermatit iki yaşına doğru kendiliğinden iyileşir. Çeşitli gerekçelerle vücut alerjiye tutulabilir. 

Seboreik dermatit daha çok erkeklerde ve 20 ile 40 yaşları aralığında meydana gelmektedir. Stres, depresyon, bağışıklık sistemi bozuklukları hastalığın edenleri arasındadır. Kadınlarda da görülmekle birlikte her yaşta meydana gelme niteliği de bulunmaktadır.


Egzama Hastalığı Nasıl İyileşir?

Hastalığın kesin tedavisi olmadığından önleyici tedavinin önemi hastaya anlatılmalıdır. Bu durum hastalığın kronikleşmesinin önüne de geçecektir. Örneğin kaşınma hastalığın daha geniş alanlara yayılmasına neden olmaktadır. İltihabın dağılmaması, enfeksiyonun yayılmaması için kaşınmamak ya da az ve yumuşak biçimde kaşınmak gerekmektedir.


Egzamalıların deri hassasiyetinden dolayı uçuk virüsü taşıyan kişilerden uzak durması gerekmektedir. Aksi durumlarda enfeksiyon daha da yayılabilir.Çiçek aşısı atopik dermatitli çocuklarda ölümcül bir ateşli hastalığa imkan sağlayacağından, bu hastalığa sahip kimselere çiçek aşısı vurulmamalıdır.Eldiven ve maske kullanımı kimyasal ürünlerle ilişkilerde derilerinin daha korunmasız olduğu egzama hastaları için şarttır. 



Egzama Tedavisi başlıklı yazımıza da bakabilirsiniz. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

EGZAMA ile ilgili bu blogda yazılanlar yerli ve yabancı kaynakların taranması sonucu derlenen bilgilerdir. Bu blogdaki yazılar tıbbi ve kozmetolojik tavsiye öneri ve kesinlik içermez. Bu blogun hastalık teşhis veya tedavisi amacı yoktur. Cilt problemleriniz için doktora muayene olunuz. Blogda yazılan uygulama vb. tarifler bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa girmekle yukarıdaki uyarıları kabul etmiş olursunuz. Blogda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir, sosyal medyada paylaşabilir yorumlar aracılığıyla sorular sorabilirsiniz.