5 Ekim 2015 Pazartesi

Egzama Riski Taşıyanlar ve Tedavisi

Egzama riskleri daha çok mesleki durumlarda ortaya çıkabilmektedir. Eğer işinizi yaparken elleriniz fazla kirleniyor; toz, boya ve farklı kimyasallara fazla maruz kalıyorsa egzama riskiniz artabilmektedir. Bu yazıda egzama riskleri hakkında bilgiler verilerek nasıl tedavi edeceğiniz aktarılacaktır. İyi okumalar dileriz. 

Egzama Kimlerde Görülür?

Egzama Riski Taşıyanlar ve Tedavisi

Hastalığın etkilemesinin daha olası olduğu bir grup insan vardır. Bunlar sarışın ve derisinin daha ince olduğu bilinen kimselerdir. Bu kişilerin hastalıkla alakalı daha dikkatli olmaları önerilir.Meslek egzaması olarak da bilinen temasla oluşan egzamanın, tehlikeli olduğu düşünülen ve bizim de yukarıda belirttiğimiz malzemeleri kullanan kişilerin hastalığa tutulma ihtimali fazladır. Bebeklerde doğumdan sonraki ilk üç ayda görülmesi olası olan atopik dermatit iki yaşına doğru kendiliğinden iyileşir. Çeşitli gerekçelerle vücut alerjiye tutulabilir. 

Seboreik dermatit daha çok erkeklerde ve 20 ile 40 yaşları aralığında meydana gelmektedir. Stres, depresyon, bağışıklık sistemi bozuklukları hastalığın edenleri arasındadır. Kadınlarda da görülmekle birlikte her yaşta meydana gelme niteliği de bulunmaktadır.

8 Mayıs 2015 Cuma

Egzama Çeşitleri

Egzama türleri hakkında sizlere daha önceki yazılarımızda bilgiler vermiştik. ( link) . Fakat bu yazımıza özellikle el egzaması hakkında bilgiler vereceğiz. Egzama türleri arasında sık görülen çeşitlere değinmeye çalışacağız. İyi okumalar dileriz.

Egzama Çeşitleri

Akut ve Kronik Egzama

Egzama birçok faktöre göre meydana gelen, deride çeşitli deformasyonlara sebep olan bir hastalıktır. Bunlar kaşıntıdan, kızarıklıklara, irinli taneciklerden kepeklenme ve döküntüye kadar çeşitlenmektedir. Akut ve kronik olmak üzere iki tür belirme biçimi vardır.

Egzama Belirtileri

Egzama belirtileri  hakkında bilgi sahibi olmak egzama başlarken müdahale etmek ve erkenden önlemek adına son derece önemlidir. Bu yazımıza da egzama belirtileri hakkında sizlere bilgiler verilirken ayrıca tedavisi hakkında da bilgiler sunulacaktır. İyi okumalar dileriz. 

Egzama Belirtileri Nelerdir?

Egzama Belirtileri Nelerdir?

Egzama hem kaşıntılı hem de görüntüsü dolayısıyla fazlaca rahatsızlık veren, tam olarak nedeni de tedavisi de olmayan bir deri hastalığıdır. Üç tip egzamadan söz edilir. Bunlardan temasa bağlı olarak gelişeninin çeşitli uyaranlara bağlı olarak belirmesi diğer ikisine göre nedeni en çok bilinen türü sayılmaktadır. Atopik ve seboreik egzamanın nedeni bilinmemekte, çeşitli faktörlerin hastalığı etkilediği düşünülmektedir. Sistematik rahatsızlıklar, psikolojik problemler gibi multifaktörler hastalığa neden olmaktadır. Atopik daha çok bebeklerde görülmektedir ve kendiliğinden iyileşir. Temasla olan egzama önlemi alınırsa kronikleşmez. Seboreik egzama ise kroniktir, yineleme niteliğine sahip olmakla birlikte kontrol altına alınabilmektedir. Bu üç türde deride kızarıklık, kabarcık, kabuklanma, pullanma gibi çeşitli rahatsızlıklara sebebiyet verir.

Kronik ve akut olmak üzere iki tür görülme biçimi vardır. bunlardan akut olanı deride kızarıklıklar ve sivilceler yapıp, sonrasında bu sivilcelerin ortadan kalkmasıyla son bulan bir formdur. Kronik olan ise daha uzun sürelidir, yineleme yapar ve deride kaşıntıya, iltihaplanmaya, derinin kalınlaşmasıyla olanak sağlar. Egzamada enfeksiyon kaşıntı ile paralel gelişir. Bundan dolayı kaşımamaya özen gösterilmelidir.

Uyarı

EGZAMA ile ilgili bu blogda yazılanlar yerli ve yabancı kaynakların taranması sonucu derlenen bilgilerdir. Bu blogdaki yazılar tıbbi ve kozmetolojik tavsiye öneri ve kesinlik içermez. Bu blogun hastalık teşhis veya tedavisi amacı yoktur. Cilt problemleriniz için doktora muayene olunuz. Blogda yazılan uygulama vb. tarifler bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa girmekle yukarıdaki uyarıları kabul etmiş olursunuz. Blogda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir, sosyal medyada paylaşabilir yorumlar aracılığıyla sorular sorabilirsiniz.