31 Ekim 2019 Perşembe

Egzama için Bitkisel Çözüm Var mıdır ?

Egzama hastası olan birçok kişi, semptomlarını yönetmede yardımcı olması için geleneksel ilaçların dışındaki ürünleri ve uygulamaları kullanır. Bu doğal tedavileri doktorun önerdiği ilaçlarla kullanıyorsanız, egzamayı yönetmek için  tamamlayıcı  bir yöntem kullanıyorsunuzdur. Geleneksel tıp yerine doğal tedaviler kullanıyorsanız,  alternatif  bir yöntem kullanıyorsunuzdur.Herhangi bir tedavi yapmadan önce, egzamayı neyin tetiklediğini anlamak önemlidir. Günlük çevrenizdeki tahriş edici maddeleri öğrenmek, geleneksel ilaçlar, alternatif tedaviler veya her ikisini de kullanmanız durumunda durumu daha iyi yönetmenize yardımcı olabilir.

Egzama için Bitkisel Çözüm

Egzama için Bitkisel Çözüm

Ev ilaçları ve doğal tedaviler egzama ile birlikte gelen kuru ve kaşıntılı cildi yatıştırır. İnsanlar , özellikle kış aylarında semptomların en kötü olduğu durumlarda egzama nükslerini yönetmek veya önlemek için kremler, doğal ürünler kullanmakta, diyet rejiminde   ve yaşam tarzı değişiklikleri yapmaktadır. Aloe vera jeli ve hindistan cevizi yağı gibi doğal maddeler kuru, kırılmış cildi nemlendirir. Ayrıca, şişliği azaltmak ve enfeksiyonu önlemek için iltihaplanma ve zararlı bakterilerle savaşabilirler. Doğal ilaçlar egzamayı tedavi edemez, ancak semptomları yönetmede ve alevlenmeleri önlemede yardımcı olabilirler. Bu makale, egzama için en iyi doğal ilaçları ele almaktadır. 



Egzama için Bitkisel Tedavi 


Egzama ile yaşıyorsanız , kırmızı, kaşıntılı ciltten kurtuluş aramanın nasıl bir şey olduğunu bilirsiniz. Muhtemelen çok çeşitli ürünler denemişsindir. Ne yazık ki, bazı eşyalar cildinizin daha kuru ve daha fazla tahriş olmasına neden olabilir. Henüz umudundan vazgeçme! İlaçlara ek olarak, belirtilerinize yardımcı olmak için evde deneyebileceğiniz birçok seçenek vardır. Aşağıda listelenen  doğal çözüm, nem takviyesinde ve cildinizin doğal bariyerini korumanıza yardımcı olabilir.Egzama için reçeteli ilaçlar alıyorsanız, yeni ev ilaçları denemeden önce doktorunuza danışmanız iyi bir fikirdir.


Hindistan Cevizi Yağı

Egzama için Bitkisel Tedavi
Evimizde cilt, saç, diş ve hatta sabun yapımı için hindistan cevizi yağı kullanıyoruz ! Aynı zamanda egzama için de harikadır. İnce bir hindistan cevizi yağı veya hindista ncevizi yağı losyon çubuğunun, egzama kaşıntısına ve ağrısına yardımcı olması için alana sürebilirsiniz. Hindistan cevizi yağına duyarlı olanlar için, bu hipoalerjenik losyon çubukları da gerçekten iyi çalışır.

Deniz Tuzu Magnezyum Spreyi

Egzama için, kurutmanın onu nemlendirmeye çalışmaktan daha iyi çalıştığını bilmelisiniz. Cilt problemleri olan insanların plajda kendilerini daha iyi hissettiklerini söylediklerini biliyoruz ve güneşten gelen D vitamini ile magnezyum ve tuzlu sudaki mineraller arasında bir anlam ifade etmektedir. Deniz yakın yaşamayanlar için, bu ev yapımı magnezyum tuzu spreyi  evde aynı yararların bazılarına ulaşmada yardımcı olabilir. 

Zeytinyağı 


Zeytin yağı , omega-3 yağlı asitleri ihtiva eden doğal bir yağdır. Omega-3'ün antienflamatuar özelliklere sahip olduğu bilinmektedir. Egzama'yı yumuşatmak için cildin etkilenen bölgelerine ılık zeytinyağı sürün. Egzama hastalığı saç derinizi etkiliyorsa, kurumuş cildi gidermek için duş alırken saç deriniz için biraz zeytin yağı kullanın. Diyetinize zeytinyağı ekleyerek cildinizin içten dışa doğru iyileşmesine de yardımcı olabilir. 

Çay Ağacı Yağı 


Çay ağacı yağı, anti-enflamatuar, antiseptik ve besleyici özelliklerinden dolayı çeşitli cilt koşullarını tedavi etmek için kullanılabilir. Zeytinyağı kombinasyonunda kullanılan çay ağacı kaşıntıyı engellemeye yardımcı olabilir ve kurutulmuş cildi yatıştırır. 

Aloe Vera  


Saf Aloe Vera jeli kaşıntılı cilt soğutma etkisi vardır. Egzama veya sedef hastalığınız varsa, kendi aloe bitkinizi yetiştirmeyi düşünün, böylece jeli kimyasallardan kaçınarak doğrudan doğal kaynağından alabilirsiniz. 

Keten Tohumu 


Keten tohumu, omega-3 yağ asitleri bakımından zengindir ve vücudunuzdaki iltihaptan sorumlu araşidonik asit denilen bir kimyasalın engellenmesine yardımcı olur. Birkaç çorba kaşığı keten tohumu tüketin ve smoothies, yulaf ezmesi, granola veya salata ekleyin. Ayrıca keten tohumu yağı salata ve sebzeler için pansuman olarak kullanabilirsiniz. 

Balık Yağı


Balık yağı içindeki omega-3 yağ asitleri, günde 3-10 gram arasında yüksek dozlarda alındığında egzamayı iyileştirmeye yardımcı olur. Zeytinyağı, keten tohumu, fındık ve somon, sardalya, ringa balığı, uskumru ve ton balığı gibi yağlı balıkların hepsi iyi doğal omega-3 yağ asit kaynaklarıdır.


Egzama tedavisi ve egzama hakkında daha ayrıntılı bilgiler için aşağıdaki yazılarımıza bakabilirsiniz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

EGZAMA ile ilgili bu blogda yazılanlar yerli ve yabancı kaynakların taranması sonucu derlenen bilgilerdir. Bu blogdaki yazılar tıbbi ve kozmetolojik tavsiye öneri ve kesinlik içermez. Bu blogun hastalık teşhis veya tedavisi amacı yoktur. Cilt problemleriniz için doktora muayene olunuz. Blogda yazılan uygulama vb. tarifler bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa girmekle yukarıdaki uyarıları kabul etmiş olursunuz. Blogda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir, sosyal medyada paylaşabilir yorumlar aracılığıyla sorular sorabilirsiniz.