13 Kasım 2013 Çarşamba

Saç Derisinde Egzama

Egzama açık cilt yüzeylerinde geliştiği gibi saç derisi gibi kıllarla kaplı alanlarda da gelişmekte ve sadece cilde değil saçlara da zarar vermektedir. Bu yazımızda özel olarak saç derisinde egzamanın nedenleri, belirtileri ve saç dökülmesi yapıp yapmayacağı hakkında bilgiler vereceğiz. İyi okumalar dileriz.

Saç Cildinde Egzama 

Saç Cildinde Egzama

Saçlı deriyi tutma özelliğine sahip olan egzama çeşitlerinden seboreik egzama bu yazının ana konusudur. Sadece saçlı deri değil, vücudun birçok yerini, özellikle kasıklar, kulak, yüz, göz kapakları gibi bölgeleri de etkileyen bu tür egzama, koltuk atları gibi kıvrım bölgelerine de yayılabilir.Saçlı deri bölgesinin yağlı oluşundan dolayı birçok deri hastalığı burada belirmektedir. Seboreik dermatit bunların en bilinenlerindendir. Sadece bir takım lekelenmeler değil, kepeklenmeler, döküntüler de oluşturabilir.


10 Kasım 2013 Pazar

Egzama'nın Nedenleri Nedir ?

Egzama nedenleri hakkında bilgi edinmek egzamanın hem şiddetlenmesini önlemek hem de alerjenleri bilerek teması kesmek adına önemlidir. Bu yazıda egzamanın nedenleri ve etkileri hakkında bilgiler verilecektir. İyi okumalar dileriz. 


Egzama Nedenleri 

Egzama Nedenleri

Egzama deride ortaya çıkan pullanma, döküntü gibi rahatsızlıklara sebebiyet veren hastalığın üst başlığıdır. Alt başlıklarını ise atopik, seboreik, temas egzaması oluşturmaktadır. Egzama kronik bir hastalığa dönüşüp, uzun süre deride tutunabilir. Hastalık genellikle güneş ışığından ve nemlilikten olumlu etkilenerek yazın iyileşme, kışın ise tersi durumlardan kaynaklı kötüleşme evresine girer. Kronik egzamanın derinin kalınlaşması sonucu, iltihaplanma ve kaşıntıya sebep olduğu bilinir ve uzun sürelidir. Akut egzamaysa aniden belirir ve kısa sürede, kızarıklıklar, içi sıvı dolu kabarcıklar ve onların patlaması gibi süreçleri yaşatarak ortadan kalkar. 

8 Kasım 2013 Cuma

Egzama Tedavisi

Bu yazımızda sizler için egzamanın tıbbi tedavi yöntemleri ile alternatif tıbbi metotları aktarmaya çalışacağız. Ancak unutmayın ki egzama tedavisi  ve diğer cilt koşullarının tedavileri doktora danışarak yapılmalıdır. İyi okumalar dileriz. 

Egzamanın Tedavi Yöntemleri

Egzamanın Tedavi Yöntemleri

Egzama çoğunlukla kronik özellikte, tekrarlama yetisine sahip bir hastalıktır. Bu durum dahi hastalığın kesin çözümünün olmadığını gösterir. Egzama türleri bile o kadar fazladır ki, egzama kelimesi çoğu cilt hastalığını anlatabilir. Nedeni de kesin olarak bilinmez ve çok çeşitli faktörler, neden olarak sıralanır. Nedeni tam tespit edilemediğinden tedavisi de kesinlik içermez.Tabii ki ilaçlarla ve bir takım önlemlerle egzama kontrol altına alınabilir. Kepeklenme problemi çeşitli ürünler veya şampuanlarla engellenip, düzene sokulabilir. Alerji sonucu oluşan egzamaların kortizonlu uygulamalarla denetim altına alınabildiği de bilinmektedir.

5 Kasım 2013 Salı

Egzama Türleri

Egzama cilt yüzeyinde meydana gelen bir rahatsızlıktır ve cilt yüzeyi bütün vücudumuzu sardığından kaynaklı egzama farklı yerlerde görülebilir ve farklı isimlerde adlandırılır. Bundan kaynaklı bu başlıca türler olan kontakt dermatit, atopik dermatit, seboreik dermatit, el egzaması gibi çeşitleri ve diğer türleri hakkında bilgiler bulacaksınız. İyi okumalar dileriz. 

Egzama ÇeşitleriEgzama Çeşitleri


Egzama yaygın iltihaplı bir cilt hastalığıdır. Kronik ve akut olmak üzere iki tür ölçüsü vardır. Akut olanında deride kızarıklıklar ve sivilceler meydana gelir, bunların patlamasıyla son bulur. Kronik olansa derinin kalınlaşmasıyla birlikte uzun süreli iltihap ve kaşıntıya neden olmaktadır. Kronik olan egzama tekrarlama niteliğine sahiptir. Yazın güneş ışınlarının ve nemliliğin etkisiyle iyileşirken, kışın tam tersi durumlardan dolayı alevlenir. 

4 Kasım 2013 Pazartesi

Egzama Nedir ?

Cilt hastalıkları arasında bulunan egzama yazımızın başında belirtmemiz gerekir mutlaka doktora danışarak tedavi edilmelidir. Fakat egzama bazı durumlarda bitkisel yağlardan bazıları egzamaya iyi gelebilmektedir. Bunları kullanmadan önce doktora danışmanız son derece önemlidir. Aşağıda egzama hakkında sizlere genel bilgiler verilecektir. İyi okumalar dileriz. 

Egzama

Egzama Nedir ?

Egzama birçok nedene bağlı olarak gelişen ve deride kaşıntıya, kızarıklıklara ve kabarmalara sebep olan bir deri hastalığıdır. En bilinen özelliği deride kızarıklar üzerinde şişlik meydana getirmesidir. Şiddetine ve yinelemesine göre akut, kronik gibi çeşitli ölçüleri vardır. Egzama sıkça görülen bir hastalıktır. Özellikle temas sonucu olanı en sık görülen çeşididir. 30 ile 50 yaş arasında görülme riski, kadınlarda daha fazla görülme riskiyle paraleldir. Hastalığa yatkınlık yani diyetez, alerjinin vücuda girmesine olanak tanıyan kişilerde ve psikolojik rahatsızlıkları olan bireylerde daha yüksektir. Vücudun her bölgesinde görülme niteliğine sahiptir. Yineden de daha sık görüldüğü bazı bölgeler raporlanmıştır ve bunlar, bacaklar, sırtın ortası, saçlı deri gibi yerlerdir. Ellerde de sıkça görülür ve bu temas egzamasının muhtemel karşılığıdır. Genital bölge ve makatta da görülebilmektedir.

Uyarı

EGZAMA ile ilgili bu blogda yazılanlar yerli ve yabancı kaynakların taranması sonucu derlenen bilgilerdir. Bu blogdaki yazılar tıbbi ve kozmetolojik tavsiye öneri ve kesinlik içermez. Bu blogun hastalık teşhis veya tedavisi amacı yoktur. Cilt problemleriniz için doktora muayene olunuz. Blogda yazılan uygulama vb. tarifler bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa girmekle yukarıdaki uyarıları kabul etmiş olursunuz. Blogda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir, sosyal medyada paylaşabilir yorumlar aracılığıyla sorular sorabilirsiniz.